Vredesfestival Shalom op zondag 25 oktober in Antwerpen

shalom flyer nederlands-dance A3

Zondag 25 oktober kleurt de Groenplaats vanaf 14.00 uur in de nationale kleuren van Israël voor de jaarlijkse Antwerpse editie van het Shalom Vredesfestival. Het festival dat in augustus in Brussel plaats vond komt met deze vijfde aflevering voor de Sinjoren zeker in de galerij van de traditionele stadsevenementen terecht. Dit jaar focussen de initiatiefnemers op de joodse en christelijke slachtoffers van het toenemend antisemitisme in het Midden-Oosten.

Het kleurrijke en vreugdevolle evenement staat bij Brusselaars en Antwerpen bekend als een vrolijke bedoening met vooral ook veel plaats voor cultuur, literatuur en niet te vergeten levendige Joodse- en gospelmuziek en inspirerende toespraken.

Het Shalomfestival is een initatief  waaraan naast de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, de Belgische coalitie voor Israël, B’nai B’rtih Antwerpen, Koinonia Ministries, ORT Belgium, Christenen voor Israël en Chrétiens Amis d’Israël ook de Israëlische milieuorganisatie Council for a beautiful Israël aan meewerkt. De organisatoren wijzen erop dat de gefragmenteerde informatie over de situatie in het Midden-Oosten waarmee we in ons land geconfronteerd worden de spanningen doen toenemen terwijl zij juist pleiten voor vrede voor iedereen zonder uitsluiting van wie dan ook.

Hieronder kan u hun persmededeling lezen:

‘Shalom, salaam, peace, vrede, paix’ is de boodschap van de 8ste editie van het Shalomfestival in België: een vrede waarin iedereen zijn plaats heeft en waarvan niemand uitgesloten is.
De huidige golf van terrorisme in Jeruzalem, de plaats waar het christendom geboren werd, de opkomst van religieus fundamentalisme in het Midden-Oosten en het toenemende antisemitisme in Europa, overschaduwen de hoop op vrede. Gekleurde en gefragmenteerde informatie scheppen een sfeer van spanning.
Gesteund door de multiculturele evangelische christelijke gemeenschap in België en de Joodse gemeenschap, is het Shalomfestival gewijd aan het samen leven en de vrede in het Midden-Oosten met de focus op vervolgde christenen en slachtoffers van antisemitisme.

De twee gemeenschappen in ons land slaan volgens de inrichters  de handen in elkaar op basis van hun gemeenschappelijke wortels en waarden, met als doel een voorbeeld te stellen van diversiteit en respect voor elkaars identiteit, dialoog op basis van de waarheid als fundament en vrede als resultaat van wederzijdse toewijding.

Advertentie

Videoverslag van Shalom 2014 op de Groenplaats