Levensreddende operatie op schoonbroer president Abbas in Israëlisch hospitaal

assutaDe schoonbroer van de Palestijnse president Abbas is gisteren geopereerd in het Assuta Medisch Centrum in Tel Aviv. De hartoperatie werd door de Joodse medische staf van het Israëlische ziekenhuis uitgevoerd en is omschreven als levensreddend. Vorige zomer werd ook Amina Abbas, de vrouw van de president Abbas behandeld. Zoals nu bewaakten toen veiligheidsagenten de klok rond het ziekenhuis zonder dat  andere patienten weet kregen van de aanwezigheid van Abbas echtgenote.

Niettegenstaande de spanningen tussen Israël en de Palestijnen gaf Israël onmiddellijk toestemming voor het opnemen van Abbas schoonbroer in het ziekenhuis.Het ziekenhuis zelf wenst verder geen commentaar te leveren en liet weten dat ze geen uitspraken doen over patienten .

In een Facebook commentaar merkte iemand cynisch op dat de familie van premier Netanyahu ook “onder het mes” zou mogen in een Palestijns ziekenhuis maar wel niet voor een “levenredende” operatie.