Weer anti-Israëlische activiteiten  in Sint-Joost-ten-Node

Fayez Shahid

Voor de derde keer op rij duikt er een anti-Israëlische activiteit op in Sint-Joost-ten-Node, de thuisgemeente van burgemeester Emir Kir (PS). Dit keer is dat het geval in de gebouwen van Intal op de Haachtsesteenweg waar dr. Fayez Rashid zijn ‘politieke’ analyse bij de linkse achterban komt verkondigen. Intal is een extreem-linkse ngo die jaarlijks zo’n miljoen euro overheidssubsidie ontvangt.

Eerder deze week was er in het Arabisch Cultureel Centrum van Sint-Joost-ten-Node al een herdenking gepland ter ere van de Hezbollahterrorist en kindermoordenaar Samir Kuntar. Kuntar kwam vorige maand om bij een explosie in een flatgebouw in Libanon. De herdenking werd georganiseerd door de anti-Israëlische organisatie Samidoun. Na tussenkomst van Didier Gosuin, de Brusselse minister van Tewerkstelling werd de infame plechtigheid afgelast. Toch vond de herdenking alsnog plaats op 3 januari op een geheime locatie. Dat kon op bijval rekenen vanwege de Hezbollahsympathisanten bij Movement X, de beweging van Abou Jahjah. Karim Hassoun, de woordvoerder van Movement X, wijzigde zelfs zijn profielfoto op Facebook in die van Kuntar Samir. En opnieuw is het Samidoun dat op Facebook oproept voor de bijeenkomst van vanavond.

“IS ingehuurd door de zionisten”
De spreker van vanavond, Fayez Rashid, verkondigt dat IS alleen terreuraanslagen pleegt op verzoek van Israël om de aandacht van de belangrijkste kwestie ter wereld “de Arabisch Palestijnse strijd tegen de zionistische vijand” af te leiden. Verder is hij van oordeel dat Israël verantwoordelijk is voor alle problemen in alle Arabische landen: “zonder uitzondering ook in Noord-Irak en Soedan”. Fayez aarzelt niet om toekomstige terreurplegers  een hart onder de riem te steken. Hij steekt ook niet onder stoelen of banken dat de beruchte negationist David Irving te weinig spreekruimte krijgt. Zijn lange tirade tegen Israël leidt Fayez Rashid tot het besluit dat Israël IS inhuurt om barbarijen waaronder aanslagen op onschuldige burgers te plegen.

Antizionisme en antisemitisme twee handen op één terroristenbuik
Antisemitisme van links is al langer bekend. Een Frans rapport* uit 2014 schrijft letterlijk “opvallend genoeg komt de hoogste bijval voor de antisemitische stelling dat ‘Joden verantwoordelijk zijn voor de huidige economische crisis’ uit extreemlinkse hoek. (Nvdr de Franse tegenhangers van de PvdA en PTB) met maar liefst 19% terwijl 13% moslims en 13% van de bevraagde de Front National kiezers met deze anti-Joodse hatelijkheid instemmen”.
* Commission nationale consultative des droits de l’homme (CNCDH), La lutte contre le racisme, antisémitisme et la xénophobie: Année 2013 (Paris: La Documentation Française, 2014),pp. 184, 471.