Dringende vraag aan UGent: “zet Dries Van Langenhoven uit uw raad van bestuur!”

Dries Van Langenhove is lid van de raad van bestuur van de UGent

Na de ophefmakende Pano-reportage over Schild en Vrienden vraagt Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, dat de Universiteit Gent, Dries Van Langenhove dringend schorst als lid van de raad van bestuur vanwege verschillende duidelijke inbreuken op de anti-racismewetging. En dat alvast tot de bevoegde autoriteiten hebben onderzocht of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Ook dient de Vlaamse Jeugdraad de 4 raadsleden die lid zijn van Schild en Vrienden om eenzelfde reden te schorsen. Uiteraard moet ook het gerecht snel in actie schieten vooraleer alle sporen verdwenen zijn.

Telefoontje voor de uitzending

bericht aan Joods Actueel van Schild en Vrienden

Nog voor de uitzending kreeg Joods Actueel een telefoontje en e-mail van Dries Van Langenhove (zie foto).

Na de uitzending vroegen wij hem of het nu ‘Game Over’ was, waarop hij strijdvaardig repliceerde “helemaal niet, we hebben niets verkeerd gedaan, die memes komen niet van ons”.

Advertentie

Facebook

Op ons verzoek om ons toegang te verlenen tot de bewuste Facebookgroep, beloofde hij om dat te doen maar kon hij naar eigen zeggen dat niet meteen laten gebeuren aangezien hij op de baan zou zijn.

In het late VRT journaal werd opgemerkt dat een heleboel berichten ondertussen verdwenen waren.

Toen we Van Langenhove vroegen of het niet beter was om zijn fouten te erkennen, bleef hij staalhard ontkennen dat de memes, foto’s en teksten op de bewuste account gepost waren.