“De bokser” – Het leven van Max Moszkowicz

Max Moszkowicz sr. (1926) is één van de bekendste, meest flamboyante strafpleiters die Nederland ooit heeft gekend. Maar Moszkowicz is ook een Joodse man die ternauwernood concentratiekamp Auschwitz wist te overleven. Een van de manieren waarop Max met het kampleven kon omgaan, was door te boksen. NRC-journalist Marcel Haenen heeft dit leven samengevat in een nieuw boek: De bokser.

De bokser is een boek over oorlog en advocatuur, en over Jood zijn in een katholieke stad. Na de oorlog betrad Max Moszkowicz in Maastricht als strafadvocaat de ring van de rechtszaal. Met zijn vier zonen vormde hij de bekendste advocatenfirma van het land: Moszkowicz Advocaten. Hij verdedigde criminelen als drugshandelaar Klaas Bruinsma, Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, meesteroplichter Ari Olivier en Johan V., alias De Hakkelaar.

In deze biografie wordt aan de hand van een honderdtal interviews, nooit eerder geopenbaarde documenten en Moszkowicz’ eigen dagboek een opzienbarend verhaal verteld. Over een handelaar in recht voor wie de oorlog nooit is opgehouden.

ISBN: 139789021408064 / Bron: DWDD