“Vakbondsman Vanderbeeken komt uit pikzwart gezin waar jodenhaat met de paplepel werd ingegeven”

Het verhaal rond vakbondsman Rob Vanderbeeken blijft voor opschudding zorgen in de Joodse gemeenschap. De Franstalige koepel van Joodse verenigingen rekent op een ingrijpen van het parket: “Het is duidelijk dat hij het ganse Joodse volk belastert en beledigt met zijn pogingen om op die manier het Midden-Oostenconflict te importeren”, schrijft CCOJB voorzitter, Yohan Benizri. Ondertussen raakte bekend dat de vader en grootvader van de man na de oorlog zouden hebben vastgezeten voor collaboratie en dat jodenhaat schering en inslag was ten huize Vanderbeeken.

Het CCOJB (Comité de Coordination des Organisations Juives de Belgique) sluit zich aan bij de klacht van het Forum der Joodse Organisaties tegen wat zij “het smerige eeuwenoude antisemitisme” noemen dat ACOD vakbondsman Robrecht Vanderbeeken propageert. Volgens het CCOJB deed dit soort beweringen over het ontvoeren van kinderen en het stelen van hun organen in het verleden dienst om progroms aan te wakkeren en maakte het deel uit van de nazipropanganda.

Lees het volledige bericht van het CCOJB op hun website http://www.ccojb.be/actualites/

Vroeger streed links tegen antisemitisme nu wakkeren ze het aan
Vader Jacques Vanderbeeken zou omwille van zijn collaboratie met het naziregime na WOII veroordeeld zijn geweest tot vijf jaar cel. “Zoon, ‘filosoof’ Vanderbeeken, de socialistische cultuursecretaris, kreeg de jodenhaat met de paplepel mee”, aldus iemand die het gezin goed kent. Zijn antisemitisme illustreert treffend hoe in Vlaanderen de Jodenhaat al lang niet meer een exclusiviteit is van een bende nostalgische collabo’s en neonazi-aanhangers maar in één generatie vrijwel volledig in het links en extreemlinks gedachtengoed werd ingepast.

Advertentie

Nog een reactie uit Antwerpen
Schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) is niet mals voor de ACOD-academicus en schrijft:

“Professor Vanderbeeken moet zichzelf de vraag stellen vanuit welke hoedanigheid hij het meest zou moeten krimpen van schaamte, als academicus, als vakbondssecretaris of gewoon als mens. Voor deze vaststelling beroep ik mij op zijn eigen citaat “het is aantoonbaar dat het Israëlische leger kinderen vermoordt en dat teruggevonden lichamen organen missen, maar het klopt dat het causaal verband tussen de twee een insinuatie is, daar zijn geen bewijzen van. Om die reden heb ik in overleg met de redactie beslist om het artikel aan te passen”.
Het is aantoonbaar? Op basis van welke feiten? En voor de rest was het een insinuatie…. Een professor, een vakbondssecretaris en een mens totaal onwaardi. Professor Vanderbeeken, ik zou niet uw spiegel willen zijn”.

Vanderbeeken zelf blijft voor Joods Actueelonbereikbaar voor commentaar