Klacht voor antisemitisme tegen nationaal secretaris ACOD

Robrecht Vanderbeeken: “Palestijnse kinderen vermoord voor hun organen”

Wilfried Van Hoof, een bezorgde burger uit Belsele, heeft bij UNIA klacht neergelegd voor antisemitisme tegen Robrecht Vanderbeeken, die nationaal secretaris is voor Cultuur bij de vakbond ACOD. Reden is een online post van Vanderbeeken waarin hij “Joden beschuldigt mensen te vergiftigen en kinderen te vermoorden voor hun organen”, aldus een bezorgde Wilfried Van Hoof die ook onze redactie informeerde.

Robrecht Vanderbeeken heeft een klacht aan zijn broek voor antisemitisme

Robrecht Vanderbeeken, is doctor in de filosofie, verbonden met de VUB en tevens onderzoeker aan de UGent. Hij is een groot pleitbezorger van de Palestijnse zaak.

Maar Vanderbeeken overschrijdt duidelijk de grens van Israëlkritiek naar antisemitisme wanneer hij in een post schrijft:“Gaza wordt door de land-, zee- en luchtblokkade al meer dan 10 jaar uitgehongerd en vergiftigd, kinderen gekidnapt en vermoord voor hun organen…”

“Middeleeuws antisemitisme”

Advertentie

Prof. dr. Klaas Smelik is de autoriteit in het Nederlandstalige taalgebied als het aankomt op antisemitisme en reageert:

“De oude antisemitische propaganda dat de Joden de bronnen zouden hebben vergiftigd en dat zij christenkinderen zouden ontvoeren om hun bloed te gebruiken voor duistere rituelen, keert terug in de onbewezen beweringen over het vergiftigen van de bevolking van de Gazastrook en het kidnappen van kinderen om hun organen te gebruiken voor transplantatie.

Net zoals de Middeleeuwse beschuldigingen zonder grond waren, zijn ook deze moderne beschuldigingen verzonnen door pro-Palestijnse propagandisten.”

Professor Klaas Smelik