Shalomfestival voor Israël zondag 2 juni in Brussel

Het kleurrijke en multiculturele Shalomfestival  vindt ieder jaar plaats in Brussel en in Antwerpen. Het gaat hierbij om een samenwerking tussen evangelische christenen en de joodse gemeenschap van Brussel en Antwerpen. Terwijl ze elk hun eigen identiteit behouden, richten ze zich gezamenlijk tot het publiek met een boodschap van vrede, op straat en naar de media. Het festival dat doorgaat op het Brusselse Spanjeplein (op een paar honderd meter van het Centraal Station is aan zijn negende editie toe. Deze  gezinsvriendelijke happening gaat van start om 14.00 uur.

Het Shalom-festival is een initiatief van de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, de Belgische Coalitie voor Israël, B’nai B’rith Antwerpen, Koinonia Ministries, ORT Belgium, Christenen voor Israël, Beautiful Israel, Anet en Chrétiens Amis d’Israël.

Israel als rolmodel

Het festival zoomt dit jaar in op de innovatieve technologieën die in het Beloofde Land ontwikkeld werden en die wereldwijd steeds meer ingang vinden. Israël geeft de toon aan op het gebied van verantwoorde landbouwmethodes die gepaard gaan met  ongezien respect voor mens, dier en milieu. De enige Joodse staat ter wereld is een voorbeeld van verantwoord water- en bosbeheer en trouwens het enige land ter wereld waar er nu meer bossen zijn dan zeventig jaar geleden. De Israëlische druppelirrigatie die er al in de jaren zestig door een joodse landbouwingenieur bedacht werd, vindt ondertussen ingang in een groot aantal  landen die hun waterbeheer naar beproefd Israëlisch model willen vormgeven. Deze beproefde methode is zestig jaar lang verfijnt en levert spectaculaire resultaten op. Ook de verpakkingsindustrie is ecologisch toonaangevend.

Advertentie

Programma

Met als doel om dus deze één van de meest onbekende kanten van het land toe te lichten, reikt deze editie van het  festival een rijkdom aan kennis aan dankzij de  inbreng van de verschillende sprekers die uiteenlopende facetten van het Israëlische beleid op dit terrein zullen toelichten. Voeg daarbij dat dit alles vergezeld gaat van  Israëlische en gospelmuziek met veel dans en ambiance en het is meteen duidelijk dat ook dit Shalomfestival een feestelijk karakter krijgt waarvan de bezoekers vast en zeker zullen genieten.  Op het plein zelf valt er veel te zien en te beleven op de markt met verschillende standen voor jong en oud.

Reis naar Israël te winnen

Een ticket naar Israël is de hoofdprijs van de tombola waarmee het festival afsluit, aangeboden door El-Al en het organisatiecomité.