Hatikvah Uncensorded, nieuwe pro-Israëlpodcast

De eerste Vlaamse pro-Israëlpodcast in de internetether zag het levenslicht als geesteskind van Joods Actueelredacteur Guido Joris. Die lanceerde deze podcast overigens op eigen initiatief en ten persoonlijke titel. De eerste aflevering, die iets minder dan een half uur duurt, kan u onderaan dit artikel vinden.

Joris zegt dat deze podcast, waarvan de naam verwijst naar het Israëlische nationale volkslied Hatikvah, evenwicht zoekt in een Belgisch landschap dat vergiftigd is met in het beste geval eenzijdige berichten en in het ergste geval met fakenews en hatelijkheden tegenover Israël.

Op zijn podcast laat hij ook buitenstaanders aan het woord, in de eerste aflevering is dat een indrukwekkende bijdrage van Nigel Goodrich, een van de drijvende krachten achter de vereniging Belgian Friends of Israël. In gesprek met dr. Rudi Roht volgt een politieke analyse van de beschamende uitspraken van ondermeer Petra De Sutter, Joachim Coens en het kon haast niet anders van ‘professionele Israëlbasher’ Brigitte Herremans.

Mossad aan de noordzee

Opmerkelijk voor deze podcast is het feit dat Guido Joris alle muziek zelf schreef en realiseerde inclusief een nocturne die een ode brengt aan het IDF, het Israëlisch leger. Het laatste onderdeel kreeg de naam “Mossad aan de Noordzee” daarvoor liet onze redacteur zich inspireren door een arts van Geneeskunde voor het Volk (PvdA) die in Gazet van Antwerpen beweerde dat Joris bij de  Israëlische geheime dienst werkte. Dat biedt hem de gelegenheid om in fictieve gesprekken met een Mossadagent de Belgische toestanden te hekelen. Dit keer worden de geheime dossiers over Brigitte Herremans en Petra De Sutter bij de Mossad op een hilarische manier ingekeken.

Advertentie

Corruptie ondersteunen

In de volgende aflevering neemt Joris zich voor om in te gaan op het volkslied en volgt er een gesprek met zijn ‘Mossadcontact’ over de anti-Israëlorgie in de commissie Buitenlandse Zaken van het Federaal parlement en hoe de Belgische ontwikkelingssamenwerking in plaats van Palestijnen te helpen, vooral Palestijnse corruptie ondersteunt en de Israëlische democratie probeert te ondermijnen.

De podcast is te beluisteren op youtube en binnenkort ook via spotify, soundcloud en andere kanalen.