17e Shalomfestival in Antwerpen op 24 oktober

Op zondag 24 oktober gaat op de Antwerpse Groenplaats het 17e Shalom Festival door in het teken van Vrede in het Midden-Oosten en steun aan de Joodse staat Israël.

Het festival serveert een zorgvuldig samengestelde cocktail van cultuur, geloofsovertuigingen, liefdadigheid, onderwijs, ecologie en gastronomie  serveert aan alle burgers. De toegang is gratis.

Ook aan de kinderen wordt er bijzondere aandacht besteed door middel van animatie. Als de rode draad doorheen het evenement loopt “VREDE” zowel op het podium, in het publiek als in de stands die het evenement omkaderen.

Muziek

In de artistieke apotheose van de dag zal de Joodse artiest Boogie Boy samen met het Shalom gospelkoor, “Evenu Shalom Aleichem” (er is vrede in ons midden) laten weerklinken over de Groenplaats. Hierbij zal iedereen uitgenodigd worden om de dansvloer te betreden. Tegelijkertijd, zullen kinderen ballonnen met een vredesboodschap oplaten.

Advertentie

Het Shalomfestival is een initiatief van christelijke en Joodse organisaties. Onbekend is onbemind was tot nu toe de heersende regel tussen de Joodse en Christelijke gemeenschap in Antwerpen, ook in ons land. Sinds 2011 heeft het Shalom Festival gezorgd voor de opbouw van een relatie die gebaseerd is op wederzijds respect en aanvaarding. Een kloof van eeuwen wordt daarmee overbrugd onderweg naar waarlijke vriendschap. ‘Shalom, vrede, peace, salaam, paix’ is de boodschap die in woord en daad verkondigd wordt; een toestand waar iedereen zijn plaats heeft en niemand uitgesloten wordt.

www.shalomfestival.be