18de editie Shalomfestival op 23 oktober aan de Antwerpse Groenplaats

Dit jaar zal voor de 18de keer het Shalom festival plaatsvinden om culturen samen te brengen voor een boodschap van vrede.

“Een nieuw vlaggetje van vrede wordt opgeheven”, aldus de organisatie. Met het accent op ‘Salaam/Shalom/Vrede’ willen de organisatoren aantonen dat in onze diverse samenleving joden, moslims en christenen elkaar kunnen vinden in een boodschap van verbroedering en vrede.

De vredesakkoorden uit het Midden-Oosten (de zogenaamde Abraham-akkoorden) hebben hun weerklank tot in het hart van Vlaanderen waarvan het festival het hoogtepunt is; gesprekken onder de zonen van Abraham zijn ook hier mogelijk. Dialoog en vriendschap is het streefdoel van het evenement waar samen gezongen en gedanst zal worden.

Een multicultureel evenement voor het Joodse volk en Israël, gedragen door de veelkleurige Evangelische en Joodse gemeenschap maar nu ook met een belangrijke participatie uit de Arabische- en moslimgemeenschap. Het event brengt jeugd- en kinderstands, literatuur, filosofie, allerlei productenverkoop en eetstandjes. De Groenplaats wordt tevens aangekleed in mooie kleuren terwijl felle tonen van joodse, Arabische en gospelmuziek zullen weerklinken vanop het podium. Uit verschillende hoeken wordt door de sprekers een  insteek op vrede gebracht met als conclusie, samen bewerkstelligen we de vrede.

Advertentie

Praktisch: zondag 23 oktober 2022 – tussen 14u00 en 18u00 op de Groenplaats te Antwerpen

www.shalomfestival.be