Gratis Klezmer concert op Jom Hashoah in Antwerpen (28 januari)

Op zondag 28 januari 2024 vult het Brusselse trio Let’s Klet’z de Arenberg met traditionele Oost-Europese Joodse melodieën – vaak uit Oekraïne en Moldavië.  Het event staat in het teken van International Holocaust Remembrance Day. Tickets zijn gratis maar inschrijving is verplicht. 

Violiste Shirly Laub laat samen met haar twee kompanen op piano en klarinet horen hoe klassieke componisten als Mahler, Schnittke en Schoenfield Joodse melodieën verwerkten. Meeslepend en hartverwarmend! Dit concert vindt plaats ter gelegenheid van de jaarlijkse Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust op 27 januari.

Programma

  1. 14:00 Deuren
  2. 15:00 Start voorstelling
  3. 16:10 Verwacht einde

Let’s Klet’z

Wanneer klezmer, de volksmuziek van de lach en de traan, binnensluipt in de geschreven muziek, komen we uit bij een kruidige mix van Mahler, traditionele Jiddische liederen, Schnittke en Schoenfield. Het lijkt wel alsof dit Brusselse trio met deze onweerstaanbare joodse melodieën en opzwepende ritmes recht uit de schilderijen van Marc Chagall opduikt. In dit klezmer geïnspireerde programma vindt het feestgedruis zijn weg naar het concertpodium.

Tickets:

Meer informatie en tieckers bestellen kan hier.

Advertentie

Dit event wordt georganiseerd door Kazerne Dossin (https://kazernedossin.eu/) in samenwerking met het Vredescentrum (https://www.vredescentrum.be/) en Arenberg (https://www.arenberg.be/nl/).