Tentoonstelling Jos Hakker, verzetsstrijder en uitvinder van het Antwerps Handje

Jos Hakker — © Familie Hakker, collectie kazerne Dossin

De ‘Antwerpse Handjes’ is vandaag één van de meest populaire toeristische specialiteiten van de stad. De koekjes die gulzig over de toog gaan, vieren dit jaar hun 90ste verjaardag. Anders dan het koekje zelf is zijn uitvinder – Jos Hakker – veel minder bekend.

Jos Hakker was meer dan een bakker. De ingeweken Joodse Amsterdammer zijn levensverhaal is nauw verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Hakker werd namelijk opgepakt in 1942 door de Duitse bezetter om gedeporteerd te worden naar Auschwitz-Birkenau. Hij wist te ontsnappen en sloot zich aan bij het Luiks verzet. Als één van de zeldzame ooggetuigen schreef hij over de deportaties en de gruwel in de Dossinkazerne.

Deze expo geeft een inkijk op het bijzondere leven van Jos Hakker. Kom en ontdek.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken in het ADVN tussen 15 februari en 26 april in het ADVN, het archief voor nationale bewegingen..

Lange Leemstraat 26
2018 Antwerpen
03 225 18 37
info@advn.be

Advertentie

Groepsbezoeken met korte rondleiding van een half uur zijn mogelijk, neem hiervoor contact op langs publiekswerking@advn.be

Openingsuren:

Van 15 februari tot 29 februari elke dag – van 9 tot 16u.
Van 1 maart tot 26 april elke weekdag – van 9 tot 16u.
De expo is geopend tijdens Erfgoeddag op zondag 21 april.

Deze tentoonstelling is een realisatie van het ADVN en kwam tot stand op initiatief van Koekenstad Antwerpen en zijn bezieler Piet De Lombaerde. De inhoudelijke uitwerking van deze expo gebeurde in nauwe samenwerking met Kazerne Dossin en het MAS.