• Dinsdag, 14 Augustus 2018
  • 3 Elul, 5778
  • Laatste update 10 Augustus 2018 14:02

Beschoot Hamas VN-school om Israël schuld te geven van dood op 16 burgers?

  • Maandag 28 Juli 2014 8:18
Hamas terroristen in Gaza

Hamas terroristen in Gaza

Een onderzoek van het Israëlisch leger (hier) bevestigt dat granaten van Israëlische tanks NIET de oorzaak waren voor de dood van 16 burgers in een VN school vorige donderdag. Hiervoor werden uren aan video-beelden geanaliseerd in een intern onderzoek. De beelden zullen ook worden overgemaakt aan internationale onderzoekers.

De doden vielen dus door Hamas raketten. Nu rest enkel nog de vraag of Hamas de school ‘bewust’ onder vuur nam om zo de schuld in te schoenen van Israël te schuiven. Het is in elk geval niet de eerste keer dat Hamas zulke streken uithaalt.