• Maandag, 22 Januari 2018
  • 6 Shevat, 5778
  • Laatste update 10 Januari 2018 16:24

Slachtoffer aanslag Zaventem stelt tentoon in Joods Museum

  • Donderdag 22 September 2016 21:17
walter-benjamin

Klik voor de video

De Joodse Brusselaar Walter Benjamin, die bij de aanslag in Zaventem een been verloor, stelt zijn foto’s tentoon tijdens de Affordable Art Fair van het Joods Museum.

“Ik heb Walter zo’n drie keer ontmoet voor de aanslagen,” zegt Stephanie Manasseh, die tien jaar geleden de Accessible Art Fair (AAF) bedacht en die sindsdien ook jaarlijks organiseert. “De eerste keer werden we aan elkaar voorgesteld door een gemeenschappelijke vriend, de tweede keer liepen we elkaar tegen het lijf in Israël, en de derde keer hadden we samen afgesproken in Brussel. Dat was in februari, een maand voor de aanslagen. Toen ik hoorde dat hij gewond geraakt was, ben ik hem gaan bezoeken in het hospitaal. Ik vond het ongelooflijk dat hij ondanks die vreselijke gebeurtenis positief gebleven is. Hij heeft niets van haat in zich, maar brengt een boodschap van tolerantie en vrede.”

Benjamin neemt als amateurfotograaf al dertig jaar foto’s in Brussel. “Het Joods Museum is een mooie plek, maar ik zou de foto’s even goed in een Marokkaans museum tentoonstellen,” zegt Benjamin. “Het is goed dat er evenementen zijn als de AAF waarop mensen van alle religies en culturen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is belangrijk. Samenleven is niet genoeg, we moeten open staan voor de ander en elkaar leren kennen.”

Bron: VRT, Het Nieuwsblad