Israëlische verkiezingen: VRT radio morgen vanuit stemlokalen in Antwerpen!

CB015977U leest het goed, Radio 1 was van plan morgen een reportage te maken vanuit de Antwerpse stemlokalen waar mensen hun stem uitbrengen voor de Israëlische verkiezingen. Het zou gaan om de klassieke vragen ‘voor wie hebt u gestemd en waarom’. Een mooie titel voor het programma zou misschien zijn geweest ‘Jeruzalem aan de Schelde, Joden stemmen’.

Dat was wel zonder een probleempje gerekend, waar bevinden zich morgen de stemlokalen in Antwerpen? Aan wie kunnen we dit beter vragen dan aan Joods Actueel dachten ze op de Reyerslaan.

Spijtig maar we hebben hun idee voor deze droomreportage al snel aan diggelen geholpen: “In Antwerpen zijn er helemaal geen stemlokalen voor de Israëlische verkiezingen, waarom zouden die er zijn? De joden die hier wonen zijn in overgrote getale Belgen met een Belgisch paspoort en dus zonder Israëlisch paspoort. Er is wel een sterke emotionele band met Israël, omdat dit de einige Joodse staat ter wereld is, maar meer dan dat ook niet.”

‘Ah zo’, klonk het aan de andere kant van de lijn.

Om zeker te zijn dat  ze door onze redactie niet met een kluitje in het riet werden gestuurd contacteerde de VRT ook nog de hoofdredacteur op zijn GSM. Maar zijn antwoord was onverbiddelijk hetzelfde.

Advertentie

P.S. Dit is een waar gebeurd verhaal!