Erfgoeddag in Joods Museum Brussel op 26 april

egd2Erfgoeddag is de jaarlijks feestdag voor het cultureel erfgoed, ook in Brussel. Voor de negende keer op rij wordt het roerend en immaterieel erfgoed ewxtra in de verf gezet en tonen allerlei Brusselse musea, archieven, verenigingen en andere erfgoedbewaarders hun schatten aan het grote publiek. In Brussel is het thema dit jaar “Uit vriendschap”. 

Het Joods museum neemt deel met een gezinsactiviteit en een voorstelling van Joodse feestdagen en lekkernijen. Het wordt een ontdekkingstocht met Ilse Wijnen die het vriendschapsthema invult met de centrale plaats die vriendschap inneemt tijdens de Joodse feesten. Met Pesach worden de alleenstaande vrienden uitgenodigd aan de familietafel, met Poerim deel je korfjes met lekkernijen uit aan je vrienden en tijdens het Joodse nieuwjaar vraag je vergiffenis aan de vrienden waarmee je ruzie gemaakt hebt… en je kan in het museum van de lekkernijen proeven. 

Het Joodse museum heeft een rijke collectie objecten over de traditionele joodse levenswijze. Het museum herbergt een collectie werken van joodse kunstenaars en er zijn de tijdelijke tentoonstellingen. Wie de retrospectieve Robert Capa, de wereldvermaarde Joodse fotograaf wil bezichten moet zich haasten want dat kan enkel nog nu zaterdag en zondag. Daarna ruimt deze tentoonstelling plaats voor een volgende tijdelijke expositie.  

Info Joods Museum  Miniemenstraat 21, 1000 Brussel

open van 10.00-17.00 uur (ook op zondag)