Israëlische dansgroep treedt op in Hasselt

De Israëlische dansgroep Mayumana komt opnieuw naar ons land. De groep verzorgt wervelende voorstellingen met veel percussie, gymnastiek en dans. En dat alles met een ongezien vakmanschap en een verrassende synchronisatie. Te zien in de Grenslandhallen te Hasselt op 22, 23 en 24 april 2010.

De naam van de groep Mayumana (spreek uit maai-joe-ma-nah) is ontleend aan het Hebreeuws woord voor kunde. En kundig moet je zijn op velerlei vlakken om van deze groep deel uit te maken.

Iedereen die de voorstelling bezocht, inmiddels al meer dan vijf miljoen toeschouwers over de hele wereld, is verrukt over de massa’s energie die vanuit het podium de zaal ingepompt wordt. De recensent van de Standaard kopte geestdriftig na een vorige voorstelling in ons land: “Israëlisch gezelschap Mayumana zet de tijd naar zijn hand”.

Mayumana telt vijtien leden en bestaat al sinds 1996. De doorbraak kwam er in 1998 bij hun uitvoering tijdens het Israëlfestival. Het hoofdkwartier van Mayumana is in Yaffa nabij Tel Aviv. Je kan de groep daar ook dagelijks aan het werk zien. Kaartjes op voorhand bestellen is de boodschap.

OVER DE SHOW, MOMENTUM
Een unieke en volledig nieuwe show met meer humor, meer muziek, maar vooral… nog meer ritme en spektakel!
Mayumana is thans toe aan haar vijfde productie (na Mayumana, Adraba, Bejuntos en BE): MOMENTUM. Momentum werd bedacht door de twee stichters van Mayumana: Eylon Nuphar en Boaz Berman, die inspiratie vonden in het thema “tijd”. In samenwerking met onder meer Giuliano Peparini van de Franco Dragone Company brachten ze een groep zeer diverse internationale performers samen. Samen werkten ze het thema verder uit en zagen hoe tijd in essentie alles dicteert en onze handelingen voorstuwt in de toekomst. En dat alles binnen het kader dat Mayumana zo typeert: een stomend hels ritme, tal van spectaculaire momenten en een grote interactiviteit met het publiek.

Advertentie

Tijd bepaalt het ritme en de basis voor de ontwikkeling van muziek en dans, maar onze handelingen kunnen onze perceptie van tijd veranderen. In Momentum kunnen we de tijd stopzetten of vertragen om het hier en nu vast te houden. Of de tijd omkeren om het verleden opnieuw te ontdekken. Of de tijd versnellen om onszelf in de toekomst te lanceren. Wanneer en hoe kiezen we om met de tijd mee te zijn? En wanneer manipuleren of verstoren we de tijd?

Als we tijd konden stoppen, controleren en de tijd nemen om te observeren.
Als we dat konden. Wat zouden we doen?
Wat zouden we veranderen?

Meer info en reservaties, sherpa.be