Stille mars voor omgekomen Joodse juwelier

Het Forum der Joodse organisaties ondersteunt de oproep om op vrijdag 16 april deel te nemen aan een stille herdenkingstocht voor de vermoorde Joodse juwelier Shimshon Haimashvili. Het FJO deed dit door middel van een emailcampagne waarmee ze de oproep van de vzw Mon Village, een handelaarsvereniging uit de Matongewijk, onder de aandacht brengt van de aangesloten organisaties.

Pierre Lardot, waarnemend burgemeester van Elsene, gaat akkoord met de optocht  maar er wordt een massale politiebegeleiding voorzien om de orde te verzekeren.

De 63-jarige Joodse juwelier kwam maandag om het leven toen hij tijdens een roofoverval op zijn handelszaak in de Brusselse Matongewijk (Elsene) werd neergeschoten. Zijn neef Isac, die op het ogenblik van de overval in de winkel aanwezig was, werd zwaargewond naar een Brussels ziekenhuis overgebracht.

De omgekomen Israëlische zakenman runde nog twee andere juwelierszaken in Tel Aviv en in Antwerpen waar hij alom gewaardeerd werd door de leden van de Joodse gemeenschap. Er was een religieuze uitvaartplechtigheid voorzien in de synagoge aan de Antwerpse Terliststraat, zijn stoffelijk overschot werd daarna gerepatrieerd naar Israël.

De stille optocht gaat door nu vrijdag om 15.00 uur en vertrekt aan de Sint-Bonofaaskerk in Elsene (in de buurt van de Naamse Poort).

Advertentie