VRT:”Biggetjes zingen beter dan Israëlische kandidaat Eurovisie”

In een artikel met de naam “7 redenen waarom Tom Dice het Songfestival wint” schrijft redacteur Bart Hellemond in punt 4:

Waar zoeken sommige landen toch hun Songfestival-kandidaten? Je maakt mij niet wijs dat die Israëlische en Deense kandidaat ooit één les notenleer hebben gekregen. Ik heb jonge biggetjes juister horen kelen tijdens hun castratie. Neen, Tom Dice, die weet tenminste waar de klepel hangt. Zijn nummer vergt niet al te veel toonbereik, maar wat hij zingt is wel juist.

Nou ja, misschien zou dat komen omdat biggetjes niet koosjer zijn en derhalve niet in Israël geslacht worden? En Denemarken? Daar heeft de Islam misschien al de Shariah opgelegd en zijn varkens ook niet meer welkom…

De Nederlandse omroeper van de Tros denkt er alleszinds anders over. Tijdens de Live uitzending op de Nederlande tv hoorden we aan het einde van het recital dit zinnetje: “misschien wel één van de de mooiste ballads van dit festival”