Betoging van neo-nazi sympathisanten mag doorgaan in Antwerpen

De geplande mars van het extreemrechtse N-SA mag morgen in Antwerpen doorgaan. Volgens het stadsbestuur kan dat aangezien betogen deel uitmaakt van het recht op vrije meningsuiting.

Het is de betogers echter verboden om naar de ‘Joodse wijk’ te trekken zoals ze dat eerder van plan waren. Maar op de N-SA website staat nog steeds vermeld dat er getracht zal worden tot de Joodse wijk door te stoten.

Ook lezen we hier: “Wij vestigen de aandacht nogmaals op onze ongewijzigde intenties met deze actie en willen met nadruk op de vreedzame aard hiervan eventuele speculaties van de hand wijzen.” Met deze ongewijzigde intenties maakt de N-SA duidelijk dat het toch zal proberen naar de Joodse wijk door te stoten.

De politie zal alvast aanwezig zijn aan het Centraal station waar vrijdag om 19u30 de manifestatie van start  gaat. Toch zijn veel Joodse Antwerpenaren er niet gerust in. Want niets belet een handvol heethoofden die naar Antwerpen afzakken om voor af na de betoging toch naar straten met veel Joodse mensen te trekken om er herrie te schoppen.

De protestmars krijgt de naam ‘een vuist voor Palestina’ en roept militanten op om het protest te brengen tot de “Joodse wijk van Antwerpen”. Reden hiervoor, aldus het N-SA is dat het “tenslotte vooral in deze wijken” is dat het “Israëlische terreurbeleid” wordt gesteund.

Advertentie

Verder vraagt de organisatie aan de deelnemers: “Kleed u neutraal en neem geen attributen mee die als provocatief kunnen worden beschouwd.”

Lees ook volgende verhelderende reactie vandaag op de website van het N-SA

“Uiteraard wordt Israël wereldwijd door de “lokale” Israëlische lobby’s gesteund. Wie plannen heeft om te protesteren tegen deze onmenselijke praktijken, zoals het N-SA, wordt door de lobby’s onder vuur genomen. “Joods Actueel”, met de B’nai Brith als één van de poppenspelers, nam kennis van het door het N-SA gebruikte democratische recht op vrije meningsuiting en aldus het recht om die mening ook legaal op de straat te verkondigen. Een ware lage scheldpartij was het gevolg. Men kan het op hun stek gratis lezen. “Joods Actueel” waarschuwt : “De joodse veiligheidsdienst zou hulp intrommelen (sic)”. Volgens de Belgische wetgeving bevestigt de Joodse gemeenschap hiermee dat zij over eigen troepen beschikt, dat zij over eigen privé-milities beschikt! Waarom mogen zij dat wel en Vlamingen niet? Het kan niet dat joodse immigranten (gastarbeiders) in het gastland op militaire wijze hun dictaat opdringen en autochtonen op militaire wijze het zwijgen trachten op te leggen.

Hoe het ook zij, het N-SA laat zich niet afschrikken door het dreigen met geweld door Joodse lobby’s, zoals Joods Actueel, die hier in ONS land te gast zijn.

Voor een vrij Palestina; voor een vrij Vlaanderen; leve de Intifada!

Wie wil weten wie het N-SA is krijgt hier een kort voorsmaakje