Extreemrechts én links scanderen samen tegen Israël “Alle Joden aan het gas”

Anti-Israëlbetogers in Antwerpen (Foto: John Moussiaux)
Anti-Israëlbetogers in Antwerpen (Foto: John Moussiaux)
Brussels sp.a-lid, Fouad Ahidar. (Foto: John Moussiaux)
Brussels sp.a-lid, Fouad Ahidar. (Foto: John Moussiaux)
De haat bij de betogers zat er diep ingebakken, dat was, ondanks de spellingsfouten, goed zichtbaar
De haat bij de betogers zat er diep ingebakken, dat was, ondanks de spellingsfouten, goed zichtbaar

Zo’n 150 demonstranten protesteerden deze namiddag tegen Israël aan het Provinciehuis van Antwerpen, daar vond een pro-Israëlconcert plaats. Er werden, geheel zoals we dit gewend zijn, ook antisemitische leuzen gescandeerd zoals ‘Hamas, alle Joden aan het gas’.

Een geluidsfragment hiervan werd aan de politie overhandigd en er zal een klacht worden neergelegd tegen dit racisme. Beluister een kort fragment van haat hier:
[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/11/hamas.mp3]

“Opmerkelijk”, vond een journaliste van VRT dat aan één kant van de straat leden van het NSA (extreemrechts) protesteerden en aan de overkant mensen van Egalité (extreemlinks). Eddy Hermy van het N-SA was prominent aanwezig, deze man werd reeds tweemaal veroordeeld voor racisme en is een verdediger van neo-nazistische ideologie. Tegen de beweging Egalité legde vorige maand Laurette Onkelinx nog klacht neer vanwege antisemitisme (zie dit Belga bericht).

Wij zijn van deze situatie echter niet geschrokken, want als het op anti-Joods en anti-Israëlisch sentiment aankomt, dan kunnen deze groepen zich blijkbaar wél vinden. Niets nieuws voor ons, het Joodse volk wordt al eeuwenlang vervolgd en aangevallen door allerlei groepen, dat zijn wij wel gewend.

Advertentie

Slachtbank

In een reactie tegen de verzamelde pers zei onze hoofdredacteur, “De tijd dat Joden zich zomaar naar de slachtbank lieten brengen is voorbij! Israël heeft nu een eigen leger en dat zal zijn burgers verdedigen wanneer die worden aangevallen, tot spijt van wie het benijdt. Daarom zijn wie hier, om dat leger te eren en te steunen”.

Israël bestookt Gaza enkel en alleen omdat er van daaruit raketten worden afgevuurd op Israël, dat bewijst ook het feit dat het leger geen actie onderneemt in de Westelijke Jordaanoever, ook Palestijns gebied.

17 Palestijnse doden in Syrië
Opmerkelijk is dat je deze activisten niet hoorde vorige week. Toen kwamen 17 Palestijnen om in Syrië, voornamelijk vrouwen en kinderen, toen een flatgebouw werd opgeblazen. Dan hoorden we geen kik van deze mensen. Het moge dus duidelijk zijn, het gaat deze demonstranten niet zozeer om liefde voor de Palestijnen, eerder om haat jegens Israël.