Caroline Gennez (Vooruit) distantieert zich niet van “nie wieder” uitspraken

Gennez
Gennez in Knack

Volgens Vooruit fractieleider Joris Vandenbroucke wou Caroline Gennez niet naar de tv-studio’s komen afgelopen weekeinde om haar uitspraken uit te leggen, omdat ze daarover “reeds in overleg was met de Duitse ambassadeur” in ons land.

Dr. Martin Kotthaus, de ambassadeur van Duitsland in België, had eerder via het platform X het ongenoegen van zijn land geuit, door te zeggen dat elke verwijzing tussen de Holocaust en de Israëlische oorlog tegen Hamas ‘totaal onbegrijpelijk’ was.

De verschillende vragen van o.a. het Joods Forum en de Centrale Joodse Raad in Duitsland aan Gennez om haar woorden in te trekken en zich te excuseren blijven ondertussen op een koude steen vallen.

We kregen ook volgende reactie van de ambassade:

“Minister Gennez was, in haar hoedanigheid van minister van Ontwikkelingssamenwerking, net als ik op de nieuwjaarsreceptie van Zijne Majesteit de Koning der Belgen voor de hoofden van de diplomatieke zendingen in Belgie. Ze kwam naar me toe. Omdat er niet genoeg tijd of ruimte was voor een diepgaand gesprek tijdens de receptie in het kasteel van Laken, spraken we af dat we elkaar in de nabije toekomst zouden ontmoeten.”

Advertentie

Van enige excuses of terugtrekken van woorden lezen we voorlopig niets. Spijtig.