Belgische EU-voorzitterschap start meteen met misstap

Nu België het voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen, nemen we een gevaarlijke evolutie waar voor Israël en de Joodse gemeenschap, schrijft dr. Rudi Roth in volgend opiniestuk. Sommige Belgische Vlaamse linkse politici, die regeren zonder Vlaamse meerderheid, willen dat de Joodse staat wordt onderworpen aan een internationaal onderzoek voor genocide bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag.

Dr. Rudi Roth

De Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez heeft de Belgische regering opgeroepen om de Zuid-Afrikaanse kandidatuur voor het ICJ te steunen. Ze is lid van Vooruit, de Vlaamse Socialistische Partij, en staat sinds 2002 bekend als een Israël-hater (op het Eurovisiesongfestival van 2002 wilde ze publiekelijk nul punten geven aan Israël https://www.demorgen.be/nieuws/the-results-from-the-belgian-jury-israel-zero-points~b844809e/).

Gennez staat ook bekend omdat ze graag  miljoenen euro’s heeft vrijgemaakt voor Palestijnse NGO’s die duidelijke banden met terreurgroepen onderhouden.  (https://www.ngo-monitor.org/belgium-hides-political-ngo-funding-on-palestinian-israeli-conflict/).

Advertentie

Dezer dagen vergelijkt ze de oorlog die Israël voert tegen Hamas met de gruwelen die nazi-Duitsland beging, een mentale erfenis van sommige Vlaamse nazi-collaborateurs in 1942 tegen de Joden? Maar Duitsland is veel wijzer dan Gennez en haar voorouders.

Andere genocide-katten te geselen

Als er één politieke partij in Europa zou zijn die zich gedeisd zou moeten houden over genocide, dan zou het de Vlaamse Socialistische Partij zijn. De schandalige vergelijking van Israëls oorlog in Gaza met de genocide van de Nazi’s is op zich al pure holocaustontkenning, en het zou haar nog meer moeten beschamen! Het was de Vlaamse socialistische minister van Buitenlandse Zaken, Willy Claes, die de leiding had tijdens de genocide op ongeveer een miljoen Tutsi’s in Rwanda. Hij wist wat er stond te gebeuren en downg de terugtrekking af van eerst de Belgische blauwhelmparachutisten van de VN en later van alle VN-troepen; het liet de genocide ongestoord toe. Het was zijn kabinet dat, volgens geheime Amerikaanse documenten, het belang van de aan de gang zijnde genocide verborgen hield.

Willy Claes werd secretaris-generaal van de NAVO en was uiteindelijk de enige in de geschiedenis van de NAVO die ontslag nam, gezien de beschuldigingen van corruptie. Hij was echter de eerste die de Joden bekritiseerde en verklaarde dat hun morele krediet voor de Holocaust (6 miljoen doden) afnam door het Gaza-conflict van 2014. Hij werd, ondanks de corruptie en zijn verantwoordelijkheid voor de genocide op de Tutsi’s, ondanks zijn Jodenhaat, weer kandidaat voor zijn politieke partij. Misschien is hun morele krediet geen eurocent meer waard?

Bijval voor terreur?

Het Belgische voorzitterschap is verontrustend omwille van de feiten met betrekking tot de NGO’s in België, die worden volledig gesteund door de Belgische publieke pers of MSM en gesubsidieerd door de Belgische federale of andere overheidsinstanties. OXFAM België werkt samen met de landbouwfiliaal van de terreurgroep PFLP, UAWC, en wiens Belgische R.V.H. diep betrokken zou zijn geweest bij  schandalen in Haïti en elders. Maar ook de communistische NGO’s, zoals Vrede of Intal, steunen de criminele acties van Assad in Syrië of Poetin in Oekraïne en zijn afhankelijk van publieke fondsen en verspreiden haatzaaiende documentatie tegen Israël en voert zelfs een hetze zelfs tegen de Joodse gemeenschap op scholen.

Erger in deze Gaza-crisis zijn organisaties die zich kwalificeren als mensenrechtenorganisaties: het Rode Kruis – zoals het geval was in WOII toen het deed alsof het niets wist over de 6 miljoen vermoorde Joden – verklaart nu dat het geen informatie heeft over de Joodse gijzelaars die door Hamas of door andere Gazaanse organisaties zijn meegenomen, ondanks het feit dat de gijzelaars zich in ziekenhuizen bevonden met een zware aanwezigheid van het Rode Kruis.

Advertentie

Een ander interessant geval in België is de houding van Artsen zonder Grenzen. Hun algemeen directeur, mevrouw Meinie Nicolai, aanvaardde al in 2019 om deel te nemen aan de “extra feestelijke gebeurtenis” om een anti-Israëlische activiste een  ‘vredesprijs’ uit te reiken in het Holocaustmuseum. Dat memoriaal is gevestigd in Kazerne Dossin de plaats van waaruit meer dan 25.000 Joden en meerdere Roms werden gedeporteerd naar Auschwitz en vermoord. Zeer “goed gekozen” locatie voor een “extra feestelijke gebeurtenis”. Nicolai promootte op de VRT ook de “paniekkreten” van de Noorse activistische arts Mads Gilbert in zijn hysterische fake-oproep vanuit het Gazaanse ziekenhuis … in Caïro. Over de wrede en misdadige pogrom van 7 oktober door Hamas en de Joodse gijzelaars? Geen woord… “un detail sans doute.”

Men heeft het recht om het sterk oneens te zijn met de oorlogsreactie van Israël tegen Hamas in Gaza. Maar het is moeilijk om hun standpunt te begrijpen wanneer NGO’s de Joodse slachtoffers niet zien voor wat ze zijn en wanneer regeringen, zoals degene die het voorzitterschap van de Europese Raad overneemt, geen rekening met hen houden. Israël staat er alleen voor, maar het is tenminste niet meer in dezelfde situatie toen de Joden geen middelen hadden om zichzelf te verdedigen. Nu kunnen Hamas-aanhangers in datzelfde Europa eisen en oproepen tot de vernietiging van de Joodse staat, maar ook tot de vernietiging van al zijn burgers.

Waar zijn de machthebbers die deze haatzaaierij aan de kaak zouden moeten stellen? Caroline Gennez? Het Rode Kruis? Artsen zonder Grenzen? Alexander De Croo? Iedereen? Iemand? Iemand? Niemand!

Ongetwijfeld heeft het gedrag van de Belgische regering het kristalhelder aangetoond: Hamas prees de Belgische premier Alexander De Croo voor zijn toespraak van eind november terwijl hij aan de Rafah grens in Israël was (https://efe.com/en/latest-news/2023-11-25/hamas-praises-clear-bold-stance-of-spain-belgium-on-gaza-war/).  Gelukkig heeft de premier zich gedistantieerd van de infame uitspraken van mevrouw Gennez.  Dat lijkt niets te verhelpen want het Vlaamse spreekwoord getrouw ‘en de boer hij ploegde voort’, trekt minister Gennez haar woorden niet terug.

 

 

.