[video] Jef Lambrecht: “Eva Brems (groen!) laat zich gebruiken door Hamas”


De voormalige VRT-journalist Jef Lambrecht was te gast bij Phara waar hij een heldere analyse van de feiten in hun geo-strategische context kaderde. Zijn stelling: ” Er zit een ander verhaal achter dit verhaal, dit gaat niet om Palestijnse kindertjes die honger hebben maar om een conflict tussen Turkijë en Israël”. De-oude-rot-in-het-vak legt uit dat de Turkse NGO IHH, de organisator van de poging om de blokkade te doorbreken, al van in de jaren negentig bekend staat om zijn banden met terreurorganisaties . 

Dat doet Lambrecht besluiten dat als je aan boord stapt van een dergelijke organisatie je wel moeten weten waar je achterstaat en dat het hier om een Hamas steunactie gaat en niet om humanitaire hulp. Hamas laat trouwens ook niet toe dat die hulpgoederen (na controle door Israël) Gaza binnenkomen…

Eva Brems (Groen!) die deelnam aan de betoging in Brussel stapt dus wel degelijk mee in een Hamasstrategie oordeelt Lambrecht.