“Amnestiewens Kieboom biedt geen verzoening”

Met een column in Knack  “Een bananenschil voor De Wever” geeft hoofdredacteur  Karl van den Broeck uiting aan zijn twijfel of de amnestie-oproep van Hilde Kieboom aan het adres van informateur De Wever naïef is of doortrapt. “Wat bezielt een belgicistische barones die een christelijke gemeenschap leidt en die zich met armoedebestrijding bezighoudt om een van de delicaatste dossiers uit de vaderlandse geschiedenis op te rakelen op een moment dat het land op buigen of barsten staat”?  vraagt hij zich af.

Over de rol van Steve Stevaert in dit ganse gebeuren is het oordeel van den Broeck beduidend  minder mild: “De minister van staat is doortrapt genoeg om te weten dat het oprakelen van het amnestiedebat een gladde bananenschil is voor de voeten van De Wever”.

Van den Broeck besluit dat de droom van Kieboom dat amnestie tot verzoening zou leiden wordt tegengesproken door de realiteit in Frankrijk, Spanje en Italië want:  “Daar is de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en aan de collaboratie nog steeds een etterende open wonde. Ondanks amnestie”.

Lees het volledige artikel hier