Joods Forum schenkt geld uit zaak Raes aan Anne Frankproject

Anne Frank beeld bij Md. Tussauds Londen

Op woensdag 15 september deed de Correctionele Rechtbank van Brussel uitspraak in het proces tegen negationist Roeland Raes. Zowel het Forum  der Joodse Organisaties (FJO) en het Centrum voor Gelijke Kansen krijgen een som toegewezen als morele schadevergoeding wegens burgerlijke partijstelling in deze. (Zie ook onze eerdere berichtgeving hierover).

In een persbericht laat het FJO nu weten dat ze besloten hebben om  deze morele schadevergoeding aan een goed doel te schenken.

“Gezien Roeland Raes in 2001 o.a. de echtheid van het dagboek van Anne Frank in twijfel trok, zal het FJO deze vergoeding schenken aan het project “tentoonstelling lezen en schrijven met Anne Frank“. Deze tentoonstelling zal in heel Vlaanderen worden opgezet in bibliotheken en scholen om de jeugd bewust te maken van de donkere dagen uit onze geschiedenis” aldus nog het Forum der Joodse Organisaties in het persbericht.