Israëlische Noa en Palestijnse Mira Awad zingen in België

Noa en Mira Awad zullen deze maand twee keer op een Belgische podium optreden. Een eerste keer in het Koninklijk Circus in Brussel op 17 november en de dag nadien op 18 november in het theater van Sambreville (Auvelais). Beide zangeressen treden op voor “Make a wish” en “Jour après jour” twee liefdadigheidsverenigingen die bekommerd zijn om ernstig zieke kinderen.

De Israëlische zangeres Noa en haar Palestijnse collega Mira zijn sinds lang bevriend. Beiden willen door gezamelijke optredens militeren voor vrede in hun regio, naar eigen zeggen willen ze een weg vinden die voor beide volken een oplossing biedt. Bij het grote publiek werden ze bekend door hun duo-deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2009 met “There must be another way” een drietalig lied in het Hebreeuws, Arabisch en Engels. Het duo geeft een reeks optredens in Europa waarbij ze telkens van de gelegenheid gebruik maken om hun vredeswens te delen met hun publiek.

Het optreden in het Koninklijk Circus wordt opgenomen door de RTBF maar de datum waarop het zal worden uitgezonden is momenteel nog niet bekend. De organisatie in ons land gebeurt in samenwerking met het socialistische mutaliteitsfonds van de provincie Namen. Jean-Charles Luperto, de parlemenstvoorzitter van de Franstalige gemeenschap heeft er zijn naam aan verbonden.