Israëlische zangeres Noa treedt op in Antwerpen op 19 mei

noa
Nu dinsdag 19 mei staat de Israëlische zangeres en songwriter, Noa, op het podium in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

Bij het grote publiek in ons land is ze vooral bekend van haar deelname aan het Eurosongfestival in 2009 toen ze samen met de Palestijnse Mira Awad een vredesliedje in drie talen: Engels, Hebreeuws en Arabisch zong waarmee het duo de finale haalde. Haar onvermoeibare inzet voor vrede in eigen land en over de rest van de wereld heeft haar een lange lijst van titels opgeleverd: “UN Goodwill ambassadeur”, Cavalliera de la Republica Italiana, de Crystal Award van de WEF in Davos en de “Dove of Peace” van voormalig president Shimon Peres.

Noa is een getalenteerde en toegewijde artieste zoals zelden voorkomt in de populaire muziekwereld. Ze wordt terecht vergeleken met Barbara Streisand, Joan Baez, Nana Mouskouri, Joni Mitchell en Elis Regina. Haar artistieke integriteit trok de aandacht van enkele grote muzikale helden, zoals Quincy Jones, Sting en Pat Metheny, die haar eerste international release ‘Noa’ in 1994 heeft geproduceerd.

Noa was de enige Israëlische artiest die optrad in de historische vredemars om de dood van Yitchak Rabin te herdenken.

Ze heeft meegeschreven aan het themalied van Roberto Benigni’s Oscar-winnende film “La Vita e Bella.” Op haar palmares staan talloze samenwerkingen met grote muzikanten van over de hele wereld en honderden nummers in het Engels en het Hebreeuws.

Advertentie

Noa heeft een schare trouwe fans in ons land, de ontgoocheling was ook groot toen ze bij een vorig optreden in de Brusselse AB maar eventjes het publiek kwam begroeten omdat ze ziek was. Iedereen kon vaststellen hoe ellendig ze eraan toe was en dat leverde haar een daverend aplaus op toen ze toch even als percussionist meespeelde met haar muzikanten.

Joods Actueel
heeft drie duotickets weg te geven voor dit concert, stuur even een mailtje naar onze redactie en we laten je weten of je bij de gelukkigen hoort.

Voor praktische informatie over het concert surf je hier  naar de website van de Arenbergschouwburg