Redactiestandpunt over vraag van tikvatenoe


Joods Actueel krijgt vaker vragen om artikels te schrijven over verschillende onderwerpen. Wij gaan daar altijd graag op in, maar soms is er sprake van een vrij grof éénrichtingsverkeer, namelijk, er wordt verwacht dat Joods Actueel in de bres springt, maar zelf aan ons denken door ons bijvoorbeeld mee op te nemen in de communicatie of nog maar een abonnement nemen, dat is er te veel aan.

Wij kregen volgende e-mail en hebben hierop ook geantwoord. Aangezien wij niets meer terug hoorden, besloot de redactie om deze communicatie publiek te maken. Hopelijk brengt dit wel zoden aan de dijk.

Geachte redactie,
Ik ben een werkneemster (logopediste) van Tikvatenoe. Tikvatenoe bestaat dit jaar 25 jaar en naar aanleiding van dit jubileum vond onze groep Moriah (een groep waar de kinderen van 12 tot 18 jaar zitten) dat deze gebeurtenis niet zomaar voorbij mag gaan en het de nodige aandacht verdient. Zo was onze vraag naar jullie toe of jullie eventueel een mooie reportage kunnen maken over de instelling en uiteraard zou een interview met onze directieleden niet mogen ontbreken! Ook de Fund Raising op het einde van dit schooljaar staat in teken van het 25-jarig bestaan.
Alvast bedankt, Katrien Onghena

Repliek Joods Actueel

Bedankt voor uw bericht.
In het verleden hebben wij reeds verschillende artikels geschreven over jullie instelling. Ook in het laatste nummer van Joods Actueel hebben wij een volledige pagina met foto’s gepubliceerd. Een woord van dank kon er blijkbaar niet af, meer nog, wij worden en werden nooit uitgenodigd op evenementen of fundraisings en worden, als enig Joods persorgaan, ook nooit op de hoogte gehouden van de verschillende activiteiten. Wij hebben dit al verschillende malen proberen aan te kaarten. Zelfs op de vraag van onze directrice, Terry Davids, (tot 3 keer toe!) om een gesprek te hebben met Tikvatenoe directrice, mevrouw Rosenberg, kregen wij nooit een antwoord.

Advertentie

Wij zijn altijd bereid om aandacht te besteden aan jullie instelling, maar dan verwachten wij wel elementaire beleefdheid. Hopelijk gaat het hier om niet meer dan een misverstand en dan kan dit ook snel worden uitgeklaard. U hebt onze contactgegevens, wij kijken uit naar uw reactie.

Artikel over de tikvatenoe fancy fair in Joods Actueel