Cyberaanval op website Forum Joodse Organisaties

Wie de website van het Forum der Joodse Organisaties (FJO) opzoekt, krijgt van Google de waarschuwing dat het bezoeken van www.fjo.be schadelijke gevolgen kan hebben voor de computer.

Het FJO is de koepel van de Joodse organisaties van Vlaanderen.

Dit soort waarschuwing geeft Google wanneer de beheerder van de zoekmachine gegronde redenen heeft om aan te nemen dat er mogelijk schadelijke software op uw computer zal geïnstalleerd worden bij het bezoeken van de website .

In de praktijk betekent het dat er schadelijke software op uw PC geïnstalleerd kan worden wanneer u deze site toch bezoekt. Dat programma kan dan persoonlijke gegevens verzamelen of verwijderen zoals wachtwoorden en kredietkaartnummers.

Advertentie

Contact met woordvoerster Diane Keyser van het FJO leerde ons dat men zich bij het Forum eerst geen kwaad bewust was, maar daar erkennen ze nu ook het probleem.”Dat is een zeer vervelende zaak, maar we werken er aan”, aldus de woordvoerster.

Er werd een computerexpert bijgehaald,  en die bevestigde de cyberaanval. Wel laat hij weten dat wie de website toch bezoekt blijkbaar niet meer geïnfecteerd kan worden. Het kan echter nog enkele weken duren eer de waarschuwing van Google verdwijnt.