Filmacademie Amsterdam zoekt ‘mannen met Jewish look’

Na zijn pensionering als topman bij Philips Eindhoven ging Hajo Meyer violen bouwen

Met enkele medestudenten van de de Nederlandse Film en Televisie Academie is Rianne Poodt aan de slag gegaan om een korte animatiedocumentaire over Hajo Meyer (87) te realiseren. Rianne en de andere studenten doen dit in het kader van hun opleiding.

Hajo heeft in Auschwitz gezeten en heeft daar Jos, een medegevangene, onmoet: ze werden beste vrienden. De vriendschap is zo sterk dat deze uiteindelijk hun redding is. Hajo is dan nog maar 18 jaar oud, Jos is ongeveer 30. De documentaire wil  de moeilijke keuzes waarvoor mensen in duistere tijden kunnen geplaatst worden belichten,  zoals: hoever kan je gaan voor je vriend in moeilijke tijden? Kies je voor je leven of juist voor je vriend als je in extreme moeilijkheden terechtkomt?

Voor het animatiegedeelte van de documentaire is Rianne nu op zoek naar ongeveer 10 joods uitziende mannen (boven de 18) die het leuk vinden om een dag in de studio op de filmacademie (Amsterdam), mee te doen aan dit project. Deze filmdag zal op 10 of 11 januari plaatsvinden. Iedereen die belangstelling heeft en meent aan de criteria van Rianne’s oproep te voldoen mag dat laten weten aan Rianne Poodt:  rianne.poodt@gmail.com