Brusselse anti-Israëlactivisten lappen verbod voor kerstbetoging aan hun laars

Niettegenstaande de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans een betoging in de Nieuwstraat, Brussels drukste winkelstraat, op 24 december verbood hebben een twintigtal leden van de Mouvement Citoyen Palestine toch actie gevoerd tegen Israël. De politie kwam tijdens deze “kerstactie” polshoogte nemen maar greep ondanks het verbod op demonstreren niet in.

Het verbod kwam er omdat  dezelfde groep activisten eerder dit jaar betrokken was bij uit de hand gelopen activiteiten in dezelfde winkelstraat waarna burgemeester Thielemans aan onze redactie liet weten  dat hij zich bedrogen wist door de manifestanten  en dat ze in geen geval nog toestemming zouden krijgen voor een dergelijke demonstratie.

Burgemeester Thielemans was niet bereikbaar om een reactie te geven over het feit dat de politie de betogers rustig hun gang liet gaan ondanks het uitdrukkelijke verbod.

Cynisme ten top
Het is bovendien bijzonder cynisch om het christelijke kerstfeest  aan te grijpen voor een dergelijke betoging omdat christenen vanaf 2007 toen  Hamas de plak begon te zwaaien  in Gaza en daardoor de radicalisering door deze islamististische terreurgroep werd ingezet  christenen in grote getallen het gebied ontvlucht zijn.

Advertentie

“Ik zou wel eens willen weten hoelang die kerel verkleed als kerstman het zou overleven in Gaza” zei een winkelende voorbijganger  die niet opgezet was met de manier waarop zijn kerstboodschappen verstoord werden tegen Joods Actueel.