Plácido Domingo wint prestigieuze Israëlische Wolf-onderscheiding

De Israëlische minister van cultuur, Gideon Sar, deelde vorige week in Tel Aviv mee dat de Spaanse tenor Plácido Dimingo de prestigieuze Wolf-onderscheiding voor muziek krijgt. De prijs wordt slechts om de vier jaar uitgereikt. Het is voor het eerst sinds de prijs in 1981 werd ingesteld dat een zanger de galerij der groten mag vervoegen. Eerdere winnaars zijn de beroemde dirigenten Daniel Baremboim en Zubin Mehta.

De Israëlische president, Simon Peres heeft de onderscheiding, waaraan een geldbedrag van honderdduizend dollar is verbonden, op vrijdag 13 januari overhandigd tijdens een plechtigheid in het Israëlische parlement, de Knesset.

Plácido Domingo kende zijn eerste internationale doorbraak toen hij verbonden was aan een operagezelschap uit Tel Aviv. Hij heeft de allerbeste herinneringen aan zijn verblijf in Israël