“De Joodse keuken, cool en koosjer”

Kelly Deriemaeker, reporter voor de krant De Standaard schreef een stuk over de lekkere koosjere keuken en haar bezoek aan het bekendste koosjer establishment in Antwerpen, Hoffy’s.

Je kan het artikel lezen via onderstaande link. Wij willen onze lezers wel enkele van onze opmerkingen meegeven:

  • Tenzij Kleinblatt deze week verhuisd is, ligt de bakkerij volgens ons nog altijd in de Provinciestraat. Verwart met de “Heimische” bakkerij misschien? Toch wel een groot verschil.
  • De journaliste ontwaart zowaar konijn met pruimen op haar bord, konijn is natuurlijk niet koosjer
  • Het stuk citeert de uitbater “Wij eten geen vlees van dieren die gespleten hoeven hebben” – dat moet zijn, die “geen gespleten hoeven hebben en herkauwer zijn”
  • Bevooroordeeld: er komen heus ook wel Joodse vrouwen naar een restaurant. Niet alle Joodse vrouwen staan dagelijks 4 uur achter het fornuis. Er zijn ook wel vrouwen met jobs buitenshuis, enz.
  • Taalgebruik: Joden vs. Vlamingen. Zijn Joden dan geen Vlamingen / Belgen?
  • Voor de rest een prima stuk dat de koosjere keuken toegankelijk tracht te maken bij een breed publiek

Lees het artikel op de wesbite van De Standaard en bekijk ook de leuke recepten in het stukje ‘lees ook’.

Tweet
Share
Share1
1 Shares