Israëlische president Shimon Peres wil je nieuwe Facebookvriend worden [video]


De Israëlische president Shimon Peres lanceerde vorige week zijn Facebookpagina toen hij in Silicon Valley een bezoek bracht aan Mark Zuckerberg de bedenker van ’s werelds grootste sociale netwerk.
“Ik vind het spannend om mijn eerste bericht te posten en ik hoop dat mijn facebookaccount een plaats wordt waar alle mensen die naar vrede streven hun ideeën en plannen met elkaar delen”, aldus de 88 jarige Nobelprijswinnaar voor de Vrede.

In een blitz-gemonteerde-youtubeclip-met-toffe-beat wordt president Peres opgevoerd terwijl hij een online videochatsessie houdt met de bezoekers van zijn Facebookpagina. Hij vraagt daarin uitdrukkelijk of je zijn vriend wil worden, waarbij de vraag ondersteund wordt door een rapbeat en flitsende beelden uit het presidentiële archief over zijn ontmoetingen met andere wereldleiders en VIP’s.

In een reactie aan het publiek in Beverley Hills zei de Israëlische president donderdagavond ‘Joden zijn de mensen van het Boek maar nu zijn Joden de mensen van Facebook’. Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, is Joods.