Antisemitische komiek Dieudonné opnieuw in ons land

Dieudonné bij Mahmoud Ahmadinejad, oftewel soort zoekt soort

Dieudonné, de omstreden Franse komiek die herhaaldelijk wegens antisemitische uitspraken werd veroordeeld, komt terug naar België. Hij zal volgende woensdag, op 14 maart, in Herstal optreden niettegenstaande zowel christelijke, joodse en moslimorganisaties gezamelijk een open brief ondertekende waarin ze stellen dat de haatzaaierij van Dieudonné niets met vrije meningsuiting te maken heeft. Deze organisaties roepen ook op om een cultureel “cordon sanitaire” tegen hem in te stellen.  Burgemeester van Herstal Frédéric Daerden (PS) zegt dat hij gefrustreerd is omdat hij geen enkel wettelijk middel heeft om de voorstelling te verbieden.

RTL -Televisie kondigde gisteren het optreden van de Franse jodenhater nog aan op haar website in de rubriek Culturele Agenda. Even later zond stationmanager Jean-Jaques Deleeuw een verontschuldiging met de opmerking dat Dieudonne automatisch in de cultuuragenda van het TV-station was terecht gekomen via FNAC.  “Vanaf het ogenblk dat we er weet van kregen hebben we de aankondiging verwijderd” aldus Deleeuw.

Vous avez reçu un article dénonçant RTL.be et une de ces annonces agenda concernant un futur spectacle de Dieudonné. Dès que cette publication m’a été signalée , instruction a été donnée de la depublier. Il s’agissait d’une annonce agenda communiquée par la FNAC et pas d’une recommandation éditoriale bien sur. Ces annonces sont automatisées.  À l’avenir , n’hésitez pas à nous contacter dès que vous avez connaissance d’un problème de ce type. Merci d’avance, Jean-Jacques Deleeuw RTL.be

Ook in Vlaanderen geniet Dieudonné de sympathie van een linkse fanclub waaronder sp.a-parlementslid Fouad Ahidar. Joods Actueel heeft bij een vorig optreden van deze antisemiet daarover vragen om uitleg gesteld aan de toenmalige sp.a voorzitster Caroline Gennez, maar die bleven onbeantwoord.

Advertentie

Dieudonné werd in het verleden persoonlijk ontvangen door verschillende dictators waaronder Hugo Chavez, Mahmoud Ahmadinejad en Muammar Kadhaffi. Hij heeft aangekondigd een komische film over de Holocaust te draaien.