Frankrijk wil alle shows van antisemiet Dieudonné verbieden

dd

De Franse autoriteiten zijn vastbesloten om een  halt toe te roepen aan antisemitische shows en publieke acties van “komiek” Dieudonné M’bala M’Bala. Frankrijk wil nu alle optreden van de onverbeterlijke kerel verbieden omwille van het antisemitisch karakter en de erger wordende lasterlijkheden ten aanzien de Joden in het land en van de nagedachtenis van slachtoffers van de Holocaust. 

Manuel Valls, de Franse minister van Binnenlandse Zaken bestempelt de voorstellingen als “inbreuken op de openbare orde”.

“We onderzoeken momenteel alle juridische mogelijkheden om de man op een legale manier een halt toe te roepen”, aldus Valls die verder zei dat Dieudonné “volledig is losgeslagen”. Bij elke verschijning op de Franse TV en radiostations haalt Dieudonné uit naar Joden. Over Patrick Cohen, de bekende Joodse  presentator van Radio France International zei Dieudonné dat hij het spijtig vindt dat er geen gaskamers meer telkens als hij hem op de radio hoort.

Dieudonné werd al herhaaldelijk veroordeeld wegens zijn antisemitische acties tijdens zijn optredens. Ondertussen nemen verschillende mensen en organisaties in Frankrijk zelf het initiatief om optredens van de Jodenhater op hun grondgebied te verbieden.

Advertentie

In België

Ook in ons land loopt sinds vorig jaar een strafonderzoek wegens het aanzetten tot haat tegen Joden tegen Dieudonné. Op 14 maart 2012 trad Dieudonné op in La Fabrik in Herstal (Luik) Agenten van de lokale politie in burger stelden toen de overtredingen vast tijdens zijn optreden en maakten daarvan beelden en geluidsopnames. Joods Actueel bracht destijds aan het licht dat na dit optreden in Herstal de Hitlergroet werd gebracht aan de uitgang van de zaal.