Antwerpse islamisten planden terreuraanslag op Joodse gemeenschap, verschijnen vandaag voor rechter


‘Er is hier een straat volledig door joden bewoond. Dat is precies wat we zoeken!’ Een Marokkaanse broeder zei me: deze wijk wordt volledig door joden bewoond. ‘Ach! Had ik maar een kalasjnikov. Dan had ik er twintig van hen gedood. Ik kan de kalasjnikov goed bedienen, broeder. Hahahaha!’

Deze citaten komen uit een chatgesprek dat werd onderschept door de Amerikaanse inlichtingendiensten en overhandigd aan ons land. Via speurwerk kon de politie verschillende verdachte oppakken aan het Sint-Jansplein in Antwerpen in januari 2010. Vandaag verschijnen 14 verdachten voor de rechter. De krant De Standaard bericht hierover vadaag, u kan de artikels via de links lezen.

1. Wat voorafging

2. De terroristen van het Sint-Jansplein

3. Letterlijk, delen uit het onderschept chatgesprek

Advertentie