Joodse gemeenschap in Antwerpen rouwt na dodelijke val peutertje

foto Gazet van Antwerpen

De Joodse gemeenschap in Antwerpen is geschokt door het dramatische ongeval dat gisteren op de Antwerpse Van Den Nestlei gebeurde, waarbij een peuter van anderhalf jaar om het leven kwam. Het meisje kwam ten val nadat het tegen een vliegenraam aan het raam duwde nadat het op de vensterbank was geklommen. Het vliegenraam liet los en het kindje viel vanaf de vierde verdieping naar beneden in de koer van het gebow. 

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden tevergeefs het kindje te reanimeren. Joodse buren en vrienden van de familie boden onmiddellijk hun hulp aan.

De Joodse gemeenschap in de Scheldestad is een hechte gemeenschap en de mensen onderhouden onderling nauwe contacten, dat maakt dat het medeleven zeer groot is. “Iedereen kent wel iemand uit de familie”, aldus een lid van onze redactie die zelf de grootvader van het meisje goed kende. “Hij heeft een abonnement en als ik hem tegenkwam maakte hij steevast een praatje over één of ander artikel”.

De redactie van Joods Actueel sluit zich aan bij de vele blijken van medeleven en houdt eraan haar condoleances aan de zwaar getroffen familie over te maken.