Torahrol geschonken voor vermoorde Joodse juwelier

Eén jaar na de moord op de joodse juwelier Shimshon Haimashvili, heeft de Sefardische gemeenschap van Antwerpen een nieuwe Torahrol geschonken in diens naam. Haimashvili, die in Antwerpen woonde, baatte een juwelierszaak uit in Brussel. Tijdens een roofoverval werd hij er vermoord in april 2011. (lees hier)

Zijn zoon, Mordechai, was de initiatiefnemer en droeg de rol vorige week binnen in de syngaoge van de Georgische gemeenschap aan de Isabellalei in Antwerpen. Rabbijn Kalazan van de synagoge hield aansluitend een toespraak.

Zoals het hoort bij de inwijding van een nieuwe Torah, werd de rol eerst feestelijk ingehuldigd op straat. Daarbij waren er honderden aanwezigen waaronder de Antwerpse opperrabbijn Aharon Shiff en Chabadrabbijn Shabtai Slavaticki.