Israëlische atlete zingt zelf volkslied na foutje organisatie [video]

In Italië vinden momenteel internationale wedstrijden plaats ter voorbereiding van de paralympics die later dit Olympische jaar worden beslecht. De Israëlische Moran Samuel won de gouden medaille in het roeien. Tot zover niets aan de hand.

Tijdens de medailleuitreiking was het even wachten op de nationale hymne van Israël, het Hatikva (de hoop). Maar toen die begon maakte de jonge atlete duidelijk dat er iets mis was, ze schudde dan ook duchtig van ‘neen’ met haar hoofd: dit was niet het juiste volkslied, liet ze zelfverzekerd weten.

De organisatoren stopten de muziek, verontschuldigden zich en gaven Moran Samuel – op haar vraag – een micro in de handen waarop de zegevierende athlete toonde niet alleen in het roeien sterk te zijn. Met de steun van enkele meegereisde landgenoten in het publiek gaf ze een overtuigende a capella versie weg van het nationale volkslied. Ondertussen is het een you-tube-hit geworden.

Later bleek dat de organisatoren een niet originele versie van het Hatikvah hadden afgespeeld. Eentje van de de bekende Franse zanger, Enrico Macias. Maar in die versie begint het feitelijke volkslied pas een halve minuut na aanvang. In ieder geval, bravo voor de jonge atlete.

Advertentie