Wereldwijde oproep privé-minuut stilte voor slachtoffers Spelen van 1972

De oproep van een Britse Joodse organisatie om vandaag om 12 uur een minuut stilte te houden om op die manier de elf Israëlische atleten te gedenken die werden om het leven gebracht tijdens de Spelen van 1972 krijgt wereldwijd gehoor, ook bij de Joodse organisaties in ons land.

Het Forum der Joodse organisaties verspreidde de oproep om vandaag, op de dag van de openiningsceremonie van de Spelen in Londen, waar u ook bent en wat u ook aan het doen bent elke activiteit te onderbreken en een minuut stil te staan om zo de slachtoffers te eren. Ook de Franstalige Joodse koepelorganisatie in België CCOJB sluit zich aan bij deze oproep.

Volgens de Britse initatiefnemers bewijst de manier waarop hun voorstel om een minuut stilte in acht te nemen in alle continenten ontvangen wordt dat, in tegenstelling tot het IOC, mensen wereldwijd begrijpen waarom het belangrijk is om de onschuldige sporters die het slachtoffer werden van deze wrede terreuraanslag te gedenken.

Wie dat wenst kan het Belgisch Olympisch Comite per email of per telefoon contacteren om te laten weten niet akkoord te gaan met de weigering van voorzitter Rogge en te verzoeken om alsnog vanavond tijdens de opening een passend eerbetoon en herdenkingsmoment in te lassen tijdens de opening.  U kan de organisatie bereiken op het nummer 02 4745150 of op info@olympic.be
De herdenking met één minuut voor München in Londen is in realtime te volgen via de website van het Nederlandse documentatiecentrum CIDI:

Klik op de afbeelding hierboven om de uitzending één minuut stilte München1972  – Londen 2012 te volgen

“De  graad van een beschaving van een land, organisatie of individu  is af te meten aan het respect voor  zijn doden”