Joods Actueel belt naar BOIC tijdens officieus moment van stilte [beluister]

Joods Actueel belt naar BOIC
Joods Actueel belt naar het BOIC

Wij belden naar het Belgisch Olympisch Comité om klokslag 12 uur. Daar wilden ze ons het telefoonnummer van de woordvoerder doorgeven maar wij vroegen aan de receptioniste om, samen met ons, de minuut stilte in ere te houden. Luister mee:
[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/07/BOIC_silence2.mp3]

Zoals eerder bericht hebben tientallen, vooral Joodse organisaties, wereldwijd opgeroepen om een moment van stilte te houden voor de slachtoffers van de Olympische Spelen van Munchen 1972, exact 40 jaar geleden. Hiertoe was opgeroepen omdat het Olympisch Comité in al die jaren dat nooit heeft willen doen, ook deze Spelen niet.


Diamantbeurs houdt minuut stilte

Ook in de Antwerpse diamantbeurs werd om klokslag twaalf uur alle activiteit gestaakt en brachten alle aanwezigen, zowel Joden als niet-Joden met één minuut stilte het passende eerbetoon ter nagedachtenis van de betreurde Israëlische atleten en trainers dat door het IOC geweigerd is.