Rara, wat hebben Stormfront en dewereldmorgen gemeen?

Stormfront groepeert neo-nazi’s, fascisten en rechtsextremisten – Dewereldmorgen is dan weer een verzamelplaats voor extreemlinksen, aanhangers van Stalin, Mao en überecologisten. De twee uitersten van het politieke spectrum dus. En toch hebben deze twee iets gemeen? Deze week voeren ze nameijk de top aan van de inkomende links op onze website. Dat zijn de websites die verwijzen naar Joods Actueel.

Op Stormfront wordt er gespot met een artikel over ‘de Joodse Suske en Wiske’ (zie hier) terwijl Dewereldmorgen dan weer kritiek levert op Meyrem Almaci, de politica van Groen die het aandurfde om ons te woord te staan (zie hier).

Willy Vandersteen had de joden en hun leugens door. De Poenschepper heeft als tegenstanders twee satanische joodsch-uitziende types. De eeuwige vijand in de Suske en Wiske albums is de joodsche Krimson. Suske en Wiske zijn gebaseerd op Johannes Heesters en Louisa ‘Wieske’ Ghijs.
Citaat uit Stormfront

Dat u met de belangrijkste zionist van dit land op de koffie gaat is schandalig. Ik ben zelf ook best wel een groene jongen en sta open tegenover homo’s, maar zou u wanneer ik bvb. een oorlogsmisdadiger was, met met op de koffie gaan om over deze onderwerpen te praten?
Citaat uit Dewereldmorgen

Advertentie

Conclusie van dit alles: Antisemitisme is van alle tijden en doorkruist alle politieke ideologiën. In elke gemeenschap en in elke periode zijn er mensen die de Joden niet graag zien en het ook niet kunnen verkroppen dat de Joden een eigen staat hebben (terwijl de moslims er wel 20 mogen hebben natuurlijk).

Opmerking van de redactie: Zoals eerder geschreven mag je legitieme kritiek op Israël, zoals die van Meyrem Almaci en Wouter De Vriendt, zeker niet gelijkstellen met antisemitisme (lees hier). Zo is het ook evident dat een grote groep mensen op dewereldmorgen.be niet antisemitisch zijn, doch willen wij waarschuwen dat extremistische houdingen daartoe al snel kunnen leiden, zoals kan blijken uit de verschillende online reacties.

Hier een voorbeeld van een dergelijke reactie die vandaag verscheen op de website van dewereldmorgen.be  De auteur van deze uiterst bedenkelijk reactie is van oordeel dat Meyerm Almaci geen interview aan Joods Actueel mocht toestaan. Hij illustreert hoe zijn gedachten in deze extremistische omstandigheden kunnen (en mogen?)  gedijen.

Door LVE, 11-06-2012 12:51

@ Meyrem Almaci

beste mevrouw,
mijn gedachtengoed is fel groen. Met deze wil ik daarom dan ook protest aantekenen tegen het feit dat u met vertegenwoordigers van de bezettingsmacht Israël aan tafel bent willen gaan zitten.
Israël IS een bezetter, juist zoals Duitsland destijds. Zou u toen met de Nazi’s aan de tafel zijn gaan zitten? Misschien wel als één van hun groene verwezenlijkingen de recyclage van energie uit de gasovens zou geweest zijn? Schande! Het zou u sieren moest u hier een stap terug zetten