​Stuntman Sluszny breekt wereldrecord Vertical Run op Belgacomtorengebouw

De recordpogingen van Marc Sluzny waren in realtime te volgen op de facebookpagina van Samsung

Marc Sluszny, de joodse atleet, stuntman en acteur mag zich vanaf nu de man noemen die het snelste afdaalde in de Belgacomtop. Maar in het geval van de vijftigjarige avonturier gaat het niet om de zoveelste beruchte ontslagprocedure bij het bedrijf maar om een letterlijk afdaling want met de Vertical run wist hij in het snelste tempo ooit tegen de 100 meter hoge gevel van de Brusselse Belgacom Toren naar beneden de klauteren. Onder het oog van honderden kijklustigen ondernam hij drie pogingen en de derde was scheepsrecht want hij verbrak het vorige record  met 18 seconden en deed er 15 seconden over. Verbazend snel als u bedenkt dat het reguliere honderdmeter record “horizontaal” op iets minder dan 10 seconden ligt.

Voor Sluszny is dit niet zijn eerste stunt. Eerder berichtte Joods Actueel over zijn deelname aan de Davis Cup Tennis, zijn solozwembeurt over het kaaal, hij verbrak het wereldrecord bungeespringen vanuit een luchtballon, beklom de Annapurna en deed dat tot op de top, meer dan 8000 meter, zonder zuurstof. De lijst is nog veel langer, hij is schermkampioen, oceaanzeiler, duiker.

Over zijn halsbrekende stunts verscheen in 2011 de film Sharkwise in de cinemazalen, daarin duikt hij samen met een witte haai. Hieronder een korte documentaire over een ander spraakmakend record