Fotowedstrijd rond thema hedendaags Jodendom

In het kader van de tentoonstelling Visioenen organiseert het Joods Museum van België een fotowedstrijd “Een kijk op het Jodendom van deze tijd” die binnen dit project kadert. Dit initiatief geeft ons de mogelijkheid om de tentoonstelling te ondersteunen, om bruggen te bouwen via de fotografie en om inzicht te krijgen in een andere cultuur.

Het museum lanceert een oproep aan studenten fotografie aan Belgische hogescholen die het grote publiek graag willen laten kennismaken met hun talent en hun passie willen delen. Het thema van de wedstrijd is: “Een kijk op het Jodendom van deze tijd”.

De wedstrijd loopt nog tot 15 augustus 2012 middernacht.

Een onafhankelijke jury van vakmensen zal de inzendingen beoordelen en enkele foto’s uitkiezen. De resultaten zullen vervolgens op de website van het museum en op verschillende sociale netwerken worden gepubliceerd. In oktober vindt de uitreikingsceremonie plaats in het Joods Museum van België in aanwezigheid van de jury, de media en belangrijke persoonlijkheden uit de wereld van de fotografie. Er zullen twee laureaten worden bekroond en volgend najaar wordt een tentoonstelling georganiseerd met de winnende foto’s.

Advertentie

Deze wedstrijd heeft een belangrijke pedagogische insteek en is gericht op de jeugd, de studenten fotografie. Verschillende fotografiescholen zullen hierrond een samenwerking starten in de vorm van een workshop-bezoek. Het Joods Museum van België wil zo de waarden van respect, uitwisseling, begrip voor de ander en de liefde voor cultuur overbrengen op de nieuwe generaties.

Het publiek wordt ook opgeroepen om te stemmen voor een favoriete foto via de website van het Joods Museum van België www.new.mjb-jmb.org. De foto van de winnaar van de “Coup de coeur”-prijs zal op onze website en op verschillende sociale netwerken worden gepubliceerd.

Via deze deze link kan u het wedstrijdreglement downloaden en u inschrijven.