Mohammed Achaibi: “na excuses Di Rupo over Holocaust best ook veroordeling van anti-islamfilm”

Een heethoofd van Shariah4Belgium die werd opgepakt
Een heethoofd van Shariah4Belgium die werd opgepakt (foto: John Moussiaux)

Naar aanleiding van het tumult over de anti-islamfilm, die wereldwijd al aan 12 mensen het leven kostte, sprak Annemie Peeters in het nieuwe ochtendprogramma Peeters en Partners met Mohammed Achaibi. Die is islamconsulent en voorzitter van de Belgische moslimomroep, hij riep de Belgische autoriteiten op om de film te veroordelen omdat die denigrerend is voor moslimgelovigen.

[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/09/hc.mp3]

Achaibi liet verstaan dat die taak aan premier Elio Di Rupo toekomt. Hij zou volgens hem daarmee het goede voorbeeld volgen van president Obama en minister Clinton die wel hun afschuw voor deze film hebben uitgesproken. “Di Rupo heeft de voorbije weken ook zijn afkeur laten blijken voor wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde”, aldus Achaibi die daarmee verwees naar de verontschuldigingen van premier Di Rupo voor de medewerking aan het naziregime door de Belgische autoriteiten.

Interviewster Annemie Peeters merkte niet op dat de Joden die het slachtoffer werden van de houding van de Belgische overheden wel zeventig jaar hebben moeten wachten op deze verontschuldigingen en al evenmin dat de vergelijking mank loopt.

“Als je deze vergelijking helemaal doortrekt zullen het de kleinkinderen van premier Di Rupo zijn die hun afkeur zullen moeten uitspreken” stond er in een lezersreactie aan onze redacte waarbij de schrijfster uit Vlaams-Brabant ook nog opmerkt dat de Joden gedurende die 70 jaar nooit en in geen enkel land rellen veroorzaakten of geweld gebruikten, zelfs niet in Duitsland, aldus de dame waarvan naam en adres bij onze redactie bekend zijn.

Advertentie

In het Nederlandse duidingsprogramma Nieuwsuur liet moslimauteur  Youssef Azghari een ander geluid horen en zei dat Obama en Clinton daarmee een verkeerd signaal geven en hadden moeten duidelijk maken dat er in de VS vrijheid van meningsuiting bestaat en dat zij geen enkele invloed kunnen uitoefenen op een idioot die meent moslims te moeten beledigen en dat die daarmee zeker niet de mening van de Amerikaanse autoriteiten of van de overgrote meerderheid van de Amerikaanse bevolking weergeeft.