Meer dan 70 raketten op Israël afgevuurd; Iron Dome werkte goed

Gisteren werden meer dan 70 raketten en mortiergranaten tegen Israëlische gemeenten langs de grens met de Gazastrook afgevuurd. Verschillende mensen werden hierbij gewond en aanzienlijke materiële schade werd aan huizen aangericht.

Ten minste zeven van de grotere raketten werden in de lucht onderschept door het Israëlische Iron Dome antiraketsysteem, toen deze de kuststad Ashkelon naderden.

In de voormiddag werden een dertigtal raketten afgevuurd in de richting van de Eshkol streek en een tiental tegen Sha’ar Hanegev. Hierbij werden 3 gastarbeiders gewond. Vijf woningen werden lukraak getroffen, met aanzienlijke schade tot gevolg.

Als voorzorgsmaatregel hebben de plaatselijke autoriteiten de lessen in de scholen in de streken van Eshkol, Shaar Hanegev, Hof Ashkelon en Sdot Negev afgelast, alsook in het hoger onderwijsinstituut Sapir van Shaar Hanegev.

Teneinde deze aanvallen tegen te gaan, voerde het Israëlisch leger gerichte aanvallen tegen terroristische cellen die op het punt waren, raketten af te vuren.
De gewapende vleugels van Hamas en van de volkverzets-comités hebben deze beschietingen opgeëist.

Advertentie

Woensdag beschuldigde President Shimon Peres de Palestijnen nog van het aanwenden van internationale hulpgiften voor het financieren van hun spervuur van raketten tegen Israël en verklaarde: “de Palestijnse terroristen kunnen niet verwachten dat we ze in onze armen gaan sluiten nadat ze ons aanvallen… Ze moeten besluiten wat ze willen… Wij aanvaarden geen situatie meer waar zij raketten op ons afvuren en ze verwachten dat wij met de armen gekruist zullen blijven zitten.”

De verklaring van de President volgende één dag na het bezoek van de Emir van Qatar, Sjeikh Hamad bin Khalifa Al Thani, die een belofte uitsprak ter waarde van 400 miljoen dollar aan hulp.

” Het zou ons gelukkig stemmen indien Gaza minder werkloosheid kende en meer mensen kon tewerkstellen. Maar het is toch opvallend dat de Emir langskomt, een aanzienlijke belofte doet, en het de dag erna raketten regent op Israël…”, voegde de Israëlische president Peres hieraan toe.

De Vice-Minister voor Buitenlandse Zaken de Heer Danny Ayalon bekritiseerde reeds uitvoerig het historisch bezoek van de Qatarese Emir. Volgens hem maakt het bezoek deel uit van een bredere legitimatie door een officiële regeringsvertegenwoordiger van een terroristische organisatie die sinds 2007 op gewelddadige manier aan de macht kwam, en een terreurbewind voert tegen Israël”.

Meer informatie op IsraelToday.nl :

Rakettenregen op Zuid-Israël; Iron Dome werkte goed  

Nieuwe strategie nodig tegen raketten uit Gazastrook