Forum der Joodse Organisaties: “Hamas schuldig voor zowel Israëlische als Gazaanse slachtoffers”

Raketten uit Gaza vallen in Israël
Raketten uit Gaza vallen in Israël (foto: Flash ’90)

Hamas pleegt oorlogsmisdaden en is verantwoordelijk voor slachtoffers aan weerszijden van het conflict”, aldus een scherpe reactie van het Forum der Joodse Organisaties (FJO) naar aanleiding van de escalatie van het geweld in het Midden-Oosten.

Hans Knoop, woordvoerder van de organisatie stelt:

“Het Forum houdt de terroristische organisatie Hamas verantwoordelijk voor het plegen van oorlogsmisdaden in Israël en Gaza en roept België en de EU op die misdaden keihard te veroordelen.

Het viseren van burgerdoelen is een schending van het humanitaire oorlogsrecht, evenals het gebruik van menselijke schilden. Hamas heeft die twee oorlogsmisdaden tot standaard modus operandi gemaakt en dient dus zowel verantwoordelijk te worden gehouden voor de Israëlische als Gazaanse burgerslachtoffers.

Hans Knoop

Het FJO doet een dringend appel op de EU om tot een ondubbelzinnige veroordeling van Hamas te komen.

Hamas is ook door de EU in het verleden terecht op de lijst van terroristische organisaties geplaatst en dient voor de misdaden zonder enig voorbehoud aansprakelijk te worden gesteld.

Advertentie

Dat Israël hard terugslaat en daarbij onbedoeld ook burgers in Gaza vallen komt uitsluitend voor rekening van Hamas dat de eigen bevolking als schild tegen Israëlische luchtaanvallen misbruikt.”